jueves, 27 de octubre de 2011

Líbero




Partit de vòlei pista que enfronta Autocars Pujol Lloret (Lloret de Mar) i CV AVAP Girona (Girona) en la tercera jornada del Campionat de Catalunya, Segona Divisió Sènior Femenina, d'aquesta temporada.

En aquesta fotografia, l'AVAP disputa una pilota en recepció, aixecada a posició 3 per a què la col·locadora pugui col·locar la pilota a posició 4 o bé a 2, amb ganes d'enxufar un bon remat.

Com veiem, l'AVAP Sènior Femení juga amb la figura del líbero, que és una de les moltes maneres en que un equip es pot estructurar.

Concepte "Líbero":

El/la líbero és un jugador defensiu, que entra i surt del camp cada vegada de manera que mai ocupa posicions davanteres i sempre es queda enrrere per a rebre. Es tracta d'un jugador o jugadora defensiu, generalment no gaire alt i amb gran movilitat, a més de tenir una molt bona recepció, que substitueix als jugadors atacants que acostumen a ser alts i no tenen la mateixa rapidesa de moviments.
Sempre ha de portar una samarreta de diferent color a la resta de l'equip per tal que se'l pugui diferenciar fàcilment. En el cas de l'AVAP la líbero és la jugadora que vesteix de negre (esquerra de la imatge).

A saber: el/la líbero no pot ser capità/na, no pot sacar, no pot bloquejar, no pot completar a un atacant i no pot col·locar de dits per davant de la lína d'atac (3 metres a xarxa).
Un líbero sí que pot rematar però sempre que estigui per darrera de la línia dels 3 metres ja que sempre es troba en posició de defensa, és a dir que sempre fa "zagueros", concepte que explicaré més endavant.



Foto cedida per l'Andrea Nicolàs

Gràcies Andrea, salut i bon vòlei!

No hay comentarios:

Publicar un comentario