Volley playa

El vòlei platja és una variant del voleibol que es juga en platges o superfícies de sorra.
El reglament del vòlei platja és molt semblant al del voleibol en pista. A part del tipus de superfície, la diferència més important és que els equips són de dos jugadors, en lloc de sis. També és habitual el vòlei platja amb equips de 3 o 4, sobretot en competicions recreatives.
El vòlei platja es va començar a jugar a les platges de Santa Mònica, a Califòrnia, cap al 1920. Els anys 60 i 70 van començar a aparèixer competicions professionals. Reconegut oficialment per la Federació Internacional de Voleibol el 1986, és esport olímpic des del 1996 als jocs d'Atlanta. Actualment, hi ha un nombre important de competicions professionals de vòlei platja, tant en categoria masculina com femenina, sobretot a Estats Units i al Brasil.

Font: ViquipèdiaEl volley playa es una variante del voleibol que se juega en playas o superficies de arena.
El reglamento del voleibol playa es muy parecido al del voleibol en pista. Aparte del tipo de superficie, la diferencia más importante es que los equipos son de dos jugadores, en lugar de seis. Aunque también es habitual que hayan equipos de 3 o 4 personas, sobre todo en competiciones recreativas.
El volley playa se empezó a jugar en las playas de Santa Mónica en California, hacia el 1920. Sobre los años 60 y 70 empezaron a aparecer competiciones profesionales. Reconocido oficialmente por la Federación Internacional de Voleibol en 1986, es deporte olímpico desde 1996 en los juegos de Atlanta. Actualmente, hay un número importante de competiciones profesionales de volley playa, tanto en categoría masculina como en femenina, sobre todo en Estados Unidos y en Brasil.