lunes, 31 de octubre de 2011

Dilluns de vídeo II


Tornem a ser dilluns i avui toca un altre vídeo!

Aquest és un punt del partit que es va disputar aquest cap de setmana i que enfronta CV JOVES CALDES contra CEV L'HOSPITALET, en el campionat de tercera divisió sènior femení a casa del Caldes.

Es pot veure un molt bon remat per zona 4 per part de la Roser Riera, després d'una col·locació de l'Estel Serrats. Van acabar guanyant el partit 3-1 i ara mateix van segones en la lliga.



Bon vòlei!

viernes, 28 de octubre de 2011

Recepció


Recepció en vòlei platja

La postura ideal per rebre tan en vòlei platja com en vòlei pista és amb els genolls flexionats, cul en fora, i les mans ben estirades. Només hem d'amortiguar la pilota, no hem de voler aixecar-la ja que llavors és quan la podem enviar als núvols!

A vegades, però, ens hem de tirar per anar a buscar una pilota complicada. Aquí tenim en Carlos Mora en un partit de vòlei platja, fent una recepció arran de terra que l'obliga a ajupir-se completament, sempre però, amb els braços ben estirats i encarats cap al lloc on volem dirigir la pilota.


Ja som divendres! Moolt bon cap de setmana a tothom ^^

Salut i vòlei!!

jueves, 27 de octubre de 2011

Líbero




Partit de vòlei pista que enfronta Autocars Pujol Lloret (Lloret de Mar) i CV AVAP Girona (Girona) en la tercera jornada del Campionat de Catalunya, Segona Divisió Sènior Femenina, d'aquesta temporada.

En aquesta fotografia, l'AVAP disputa una pilota en recepció, aixecada a posició 3 per a què la col·locadora pugui col·locar la pilota a posició 4 o bé a 2, amb ganes d'enxufar un bon remat.

Com veiem, l'AVAP Sènior Femení juga amb la figura del líbero, que és una de les moltes maneres en que un equip es pot estructurar.

Concepte "Líbero":

El/la líbero és un jugador defensiu, que entra i surt del camp cada vegada de manera que mai ocupa posicions davanteres i sempre es queda enrrere per a rebre. Es tracta d'un jugador o jugadora defensiu, generalment no gaire alt i amb gran movilitat, a més de tenir una molt bona recepció, que substitueix als jugadors atacants que acostumen a ser alts i no tenen la mateixa rapidesa de moviments.
Sempre ha de portar una samarreta de diferent color a la resta de l'equip per tal que se'l pugui diferenciar fàcilment. En el cas de l'AVAP la líbero és la jugadora que vesteix de negre (esquerra de la imatge).

A saber: el/la líbero no pot ser capità/na, no pot sacar, no pot bloquejar, no pot completar a un atacant i no pot col·locar de dits per davant de la lína d'atac (3 metres a xarxa).
Un líbero sí que pot rematar però sempre que estigui per darrera de la línia dels 3 metres ja que sempre es troba en posició de defensa, és a dir que sempre fa "zagueros", concepte que explicaré més endavant.



Foto cedida per l'Andrea Nicolàs

Gràcies Andrea, salut i bon vòlei!

miércoles, 26 de octubre de 2011

Ferran Espriu






En Ferran Espriu Mora té 20 anys i viu a Arenys de Mar.

Porta 3 anys jugant a vòlei pista amb el Vòlei Calella i Vòlei Arenys, que juguen a primera catalana.
En vòlei platja porta 4 anys jugant i ha participat a dos Campionats d'Espanya amb la selecció catalana. El primer amb la sub 19 celebrat a A Corunya i el segon amb la sub 21, celebrat a Canàries, quedant en quart i cinquè lloc respectivament.

Entre altres campionats, també ha participat al Campionat Universitari de Catalunya de vòlei platja representant a la UdG, on va guanyar la medalla d'or jugant 2x2 amb l'Albert Soley, aquest mateix any 2011. I ha assistit als Campionats d'Espanya Universitaris de vòlei platja els dos últims anys.

Actualment, en Ferran juga tant a vòlei platja com a vòlei pista, a més de ser entrenador de l'equip femení de vòlei pista de la Universitat de Girona, on ell també juga en l'equip masculí.


En la fotografia que avui us penjo, tenim a en Ferran fent un servei en un dels partits del Campionat d'Espanya del 2009 a A Corunya, competint contra el País Vasc amb la selecció catalana sub 19.



Teniu alguna cosa més a dir d'en Ferran, els qui el coneixeu? Doncs ara és el moment!



Com sempre.... salut i Bon Vòlei



martes, 25 de octubre de 2011

"Xapa"


Us presento una il·lustració clara del que popularment es denomina una bona "xapa".

Un bloc com Déu mana, posant les mans en la direcció adequada i baixant-les per enfonsar la pilota a la sorra. Aquests són els blocs que fan mal i que són molt difícils d'aixecar.



Bon vòlei!


lunes, 24 de octubre de 2011

Dilluns de vídeo I


Hola a tots!!

Avui comença una setmana una miqueta plujosa....  fins fa poc encara semblava estiu i fins i tot es podia passar algun dia per la platja a fer uns tocs.... però ara si que ja s'ha acabat el vòlei platja i ens hem de dedicar al vòlei pista!!

Per aquest motiu, avui us penjo un vídeo del Circuit Beach Volley Costa Brava 4x4 organitzat per l'ABBA (Associació de Bòlei amb B Alta).
Per qui no ho sàpiga, aquest circuit es porta fent des de fa 2 anys i en aquest any 2011 els tornejos s'han fet a les platjes de La Fosca (Palamós), Riells (L'Escala), Platja Gran (Sant Antoni de Calonge) i Platja Gran (Platja d'Aro).

Us penjo un vídeo resum del torneig del 2010 ja que encara no han fet el del 2011 :(
Disfruteu-lo ja que és un bon resum d'aquest circuit que ja s'està convertint en un dels més esperats cada estiu!







Salut i Bon Vòlei!

viernes, 21 de octubre de 2011

Carlos Mora




Bon divendres a tots!

Avui, per acabar la setmana, penjo una foto d’un dels millors jugadors de vòlei que he conegut. Els que us moveu pel vòlei platja de ben segur que ja el coneixeu, i els que us moveu pel vòlei pista estic segura que també n’heu sentit a parlar.

Aquest noi de 21 anys es diu Carlos Mora Sabaté, i forma part del conjunt dels germans Mora, un dels noms més temibles en competicions de vòlei platja 2x2.

Juga a vòlei des dels 12 anyets i dels 15 als 18 va estar a la Blume.
Un cop va poder pujar a sènior, als 18 anys i fins als 21, en Carlos ha estat jugant a Superlliga amb el CV Sant Pere i Sant Pau (SPISP), de Tarragona.

Des del passat mes de maig d’aquest mateix any 2011 havia tancat el fitxatge per anar a jugar a Palma de Superlliga, però a 10 dies de començar la pretemporada el van trucar que per causes econòmiques renunciaven a la categoria.
Dos dies més tard, el Saragossa el trucava per fitxar per ells, ja que s’havien assabentat que estava lliure.

A més, l'any 2009 amb 19 anys va participar als jocs del Mediterrani de Pescara amb la selecció espanyola i van fer plata.

També ha participat en diversos tornejos de vòlei platja, entre ells els universitaris de Catalunya i Espanya.

Aquesta foto és d’aquesta temporada 2011-2012, en un partit de lliga vestint samarreta del Saragossa.

Com veieu, aquest jove jugador ja té una trajectòria molt intensa i ha passat pels millors equips, tot i que encara li queda molt per recórrer a la seva vida i estic segura que acabarà essent un dels més grans del vòlei.

Carlos, des d’aquí t’envio un salut i una forta abraçada!

I a tots vosaltres us desitjo un bon cap de setmana i com sempre.....

Salut i Bon Vòlei !!



Buen viernes a todos!



Hoy, para acabar la semana, cuelgo una foto de uno de los mejores jugadores de voley que he conocido. Los que os movéis por el voley playa seguro que ya lo conocéis, y los que os movéis por voley pista estoy segura que también habréis escuchado hablar de él.

Este chico tiene 21 años y se llama Carlos Mora Sabaté, forma parte del conjunto de los hermanos Mora, uno de los nombres más temidos en competiciones de voley playa 2x2 en Catalunya.

Juega a voley desde los 12 años y de los 15 a los 18 estuvo en la Blume.
Una vez subió a sénior, a los 18 años y hasta los 21, Carlos ha estado jugando en Superliga con el CV Sant Pere i Sant Pau (SPISP), de Tarragona.

Des del pasado mes de mayo de 2011 había cerrado el fichaje para ir a jugar a Palma de Superliga, pero a 10 días de empezar la pretemporada lo llamaron que por causas económicas renunciaban a la categoría.
Dos días más tarde, el Zaragoza lo llamaba para fichar por él, ya que se habían enterado de que estaba libre.

A más, el año 2009, con 19 años, participó en los juegos del Mediterranio en Pescara con la selección española y ganaron la plata.

También ha participado en diversos torneos de voley playa, entre ellos los universitarios de Cataluña y España.

Esta foto es de esta temporada 2011-2012, en un partido de liga vistiendo la camiseta del Zaragoza.

Como veis, este joven jugador ya tiene una trayectoria muy intensa y ha pasado por los mejores equipos, aunque aún le queda mucho por recorrer en su vida y estoy segura de que acabará siendo uno de los más grandes del voley.

Carlos, desde aquí te envío un saludo y un abrazo muy fuerte!

Y a todos vosotros os deseo un buen fin de semana y como siempre...

Salud y buen voley !!

jueves, 20 de octubre de 2011

Remat



Avui us penjo una foto molt maca d'un remat d'en Kevin Stirling, en un torneig d'aquest passat estiu.

En Kevin té 20 anys i actualment juga a l'AVAP GIRONA.  És solter!!!! jeje ;)

Saluts Kevin!!

Bon vòlei

miércoles, 19 de octubre de 2011

Col·locació vòlei platja


La col·locació en vòlei pista difereix una mica de la del vòlei platja.
Si bé en tots dos terrenys l'àrbrit és molt estricte en quant als dobles, en vòlei platja es pot retenir molt més la pilota que no pas a vòlei pista.
Això fa que tinguem més presició en la col·locació per no fer dobles i el rematador ha de saltar més tard per enganxar bé la pilota.

No obstant, si ens fixem en competicions oficials de vòlei platja veurem que normalment els nois acostumen a col·locar de dits però les noies ho fan més de braços. Això és perquè solen pitar més dobles al sector femení, que ha passat a col·locar de mà baixa per a assegurar-se de poder guanyar el punt amb un bon remat.

Us convido a mirar partits de vòlei platja tant masculí com femení, pròximament en penjarem algun!

martes, 18 de octubre de 2011

Servei de vòlei

  

Magnífic servei de vòlei de l'Albert Soley en el Campionat de vòlei platja Espanya universitari a Málaga, Torremolinos.
Un gran jugador de vòlei platja i millor persona!

Espero que ens veiem aviat Albert! 

Bon servei eh?

lunes, 17 de octubre de 2011

Vaya vaya....

La cançó de l'estiu, Iván Zayas, tot un homenatge als que ens agrada el vòlei platja!


Sempre va bé un toc humorístic :)

viernes, 14 de octubre de 2011

Joga Bonito!!


Selecció de vòlei Brasil

Llàstima que el video no tingui més qualitat, pero aguanteu, us agradarà!!

Ho fan tan fàcil!!!!

Joga Bonito

jueves, 13 de octubre de 2011

Nocions bàsiques

Per tots aquells que no en sapigueu gaire del vòlei us penjo un video super bàsic!!

A partir d'aquí ja començarem a donar canya!! :)

lunes, 10 de octubre de 2011

Voleiblog

El blog dedicat als que ens agrada el vòlei!
Amb aquest blog tots els fans del vòlei pista i del vòlei platja podreu gaudir d'anècdotes, videos, fotografies, i altres comentaris sobre aquest esport que ens enamora!

Si voleu que es publiquin coses del vostre club de vòlei o informació sobre tornejos només heu de comentar. Aquest blog és per a tots vosaltres!