lunes, 28 de noviembre de 2011

Lunes de vídeo VI




Per canviar una mica, el video d'aquest dilluns no és de vòlei pista sinó de vòlei platja!

Estigueu atents perquè és un resum del Campionat Panamericà de vòlei platja.... FEMENÍ! :D

Grans jugades, grans blocs, grans remats... i el que destaca més el vòlei platja del vòlei pista (a part de la poca roba jeje), l'esforç d'anar a buscar pilotes tirant-se per la sorra, és a dir.... grans rebossades!!

Gaudiu-lo!


Para cambiar un poco, el vídeo de este lunes no es de volley pista sinó de volley playa!

Estad atentos porque se trata de un resumen del Campeonato Panamericano de volley playa.... FEMENINO! :D

Grandes jugadas, grandes blocs, grandes remates.... y lo que destaca más el volley playa del volley pista (a parte de la poca ropa jeje), el esfuerzo de ir a buscar pelotas tirandose por la arena, lo que implica.... grandes rebozadas!!

Disfrutadlo!

sábado, 26 de noviembre de 2011

Selecciones UdG

 Selección Volley masculino UdG (equipo de azul)

Selección Volley femenino UdG


Avui vull actualitzar amb les seleccions de vòlei masculí i femení de la Universitat de Girona per homenatjar-les pel seu bon joc i la seva alegria i cohesió com a equips!

Ambdues seleccions estan formades per jugadors i jugadores que molts d'ells no havien jugat mai junts amb la dificultat que això comporta, tot i així, ho han donat tot a la pista i han demostrat un gran valor i una força que ens destaca com a gironins!

Pel que fa a l'equip masculí, que malauradament ha quedat fora de la competició, agrair-los la predisposició d'aquest any de lluitar en nom de la UdG. Han fet un gran joc que per desgràcia no s'ha vist reflectit en el resultat dels partits. Ànims i força que l'any vinent ja us tindran por quan us vegin venir!

I en relació amb l'equip femení, donar ànims per lluitar el partit que els queda, contra la UVic, després d'un contundent 3-1 contra la URV a casa i una mala gestió en el 3-0 contra la UdL (25-21, 25-23, 25-20), a Lleida. El partit contra la UVic el pròxim dimecres 30 de Novembre decidirà si passen o no a Semifinals.
Molta sort i recordar que ho podem fer, com diria Obama "Yes, we can!", ens sobren ganes i nivell i si ho donem tot estic segura que serà un gran partit i guanyarem!

El partit es disputarà dimecres vinent dia 30 a les 12:00h al pavelló de Palau, a Girona! UdG vs UVic
Veniu a animar!!!

Amunt el vòlei gironí!

Hoy quiero actualizar con las selecciones de volley masculino y femenino de la Universidad de Gerona para homenajearles por su buen juego y su alegría y cohesión como equipos!

Ambas selecciones están formadas por jugadores y jugadoras muchos de los cuales no habían jugado nunca juntos con la dificultad que ello conlleva, aún así, lo han dado todo en la pista y han demostrado un gran valor y una fuerza que nos destaca como gerundenses!

En lo que se refiere al equipo masculino, que desgraciadamente ha quedado fuera de la competición, agradecerles la predisposición de éste año por luchar en nombre de la UdG. Han hecho un gran juego que lamentablemente no se ha visto reflejado en el resultado de los partidos. Ánimo y fuerza que el año que viene ya os tendrán miedo cuándo os vean llegar!

Y en lo que refiere al equipo femenino, dar ánimos para luchar el partido que les queda, contra la UVic, después de un contundente 3-1 contra la URV en casa y una mala gestión en el 3-0 contra la UdL (25-21, 25-23, 25-20), en Lleida. El partido contra la UVic el próximo miércoles 30 de Noviembre decidirá si pasan o no a Semifinales.
Mucha suerte y recordad que lo podemos hacer, como diría Obama "Yes, we can!", nos sobran ganas y nivel y si lo damos todo estoy segura que será un gran partido y ganaremos!


El partido se disputará el miércoles que viene día 30, a las 12:00h en el pavellón de Palau, en Gerona! UdG vs UVic
Venid a animar!!!

Arriba el volley gerundense!

miércoles, 23 de noviembre de 2011

Obán Vázquez



Obán Vázquez

Té 21 anys i viu a Castelló de la Plana, Valencia.

Foto 1. Vòlei pista
Va començar a jugar fa 11 anys (amb 10 anyets) a les escoles municipals del club voleibol L’Illa-Grau de Castelló. Essent aleví, va començar a jugar en els equips federats del club fins a dia d’avui.
Durant el seu pas per totes les categories inferiors ha quedat campió autonòmic i d’Espanya quan era cadet i infantil, a més de participar en les seleccions autonòmiques aconseguint medalles en tots els campionats.
Avançat al seu nivell, quan li tocava pujar a juvenil va començar a entrenar amb el primer equip del club, que actualment juga a Superlliga, i amb ells s’ha quedat.

Foto 2. Vòlei platja
Pel que fa al vòlei platja, ha competit gairebé sempre amb Daniel Herrera, quedant campió d’Espanya en categories inferiors i participant al campionat del món sub19 a La Haya.
Actualment, participen al circuit català i nacional.


Obán Vázquez

Tiene 21 años y vive en Castellón de la Plana, Valencia.

Foto1. Volley pista
Comenzó a jugar hace 11 años (con 10 añitos) en las escuelas municipales del club voleibol L’Illa-Grau de Castellón. Siendo alevín, comenzó a jugar en los equipos federados del club hasta el día de hoy.
Durante su paso por todas las categorías inferiores, ha quedado campeón autonómico i de España cuando era cadete e infantil, a más de participar en las selecciones autonómicas consiguiendo medallas en todos los campeonatos.
Avanzado a su nivel, cuando le tocaba subir a juvenil comenzó a entrenar con el primer equipo del club, que actualmente juega en Superviga, i con ellos se ha quedado.

Foto 2. Volley playa
En lo referente al volley playa, ha competido casi siempre con Daniel Herrera, quedando campeón de España en categorías inferiores y participando en el campeonato del mundo sub19 en La Haya.
Actualmente, participan en el circuito catalán y en el nacional.



lunes, 21 de noviembre de 2011

Lunes de vídeo V



Leonel Marshall


Avui a falta d'un vídeo, us en penjo dos!

El primer es un vídeo introductori per aquells que no conegueu encara a en Leonel Marshall. 
Aquest jugador és sobradament conegut al món del voleibol pel seu gran salt.
Va néixer el 25 de setembre de 1979 a Cuba, té 32 anys, i els seus pares eren jugadors professionals de vòlei. Ha jugat amb la selecció cubana en un dels seus moments més àlgids.
Destaca pel seu salt, es comenta que ha arribat a saltar 1.27 metres! Per a molts, és el Michael Jordan del vòlei!
Medeix 1.98 metres d'alçada cosa que el condiciona com a un gran atacant i bloquejador.
El primer vídeo és una recopilació del seu joc, un vídeo necessari i introductori del segon, en el que us presento una jugada de les seves amb marca pròpia made in Marshall.

Des de la posició de defensa, Leonel ataca amb un zaguero imparable, enganxant una pilota que venia directament del camp contrari, una FreeBall majestuosament solucionada per Marshall.

Increïble!!!!!

*FreeBall: és quan una pilota passa "inofensivament" cap al nostre camp. L'equip atacant no pot arribar a fer jugada d'atac i la pilota passa a l'altre camp sense ser un remat o una finta, acostuma a ser una bola molt fàcil d'agafar i és l'oportunitat clau per a què l'altre equip munti la seva jugada.


A falta de un vídeo, hoy os cuelgo dos!

El primero se trata de un vídeo introductorio para aquellos que no conozcáis aún a Leonel Marshall. 
Éste jugador es sobradamente conocido en el mundo del voleibol por su gran salto.
Nació el 25 de setiembre de 1979 en Cuba, tiene 32 años, y sus padres eran jugadores professionales de volley. Ha jugado con la selección cubana en uno de sus momentos álgidos.
Destaca por su salto, se comenta que ha llegado a saltar 1.27 metros! Para muchos, es el Michael Jordan del volley!
Mide 1.98 metros de altura cosa que lo condiciona como un gran atacante y bloqueador.
El primer vídeo es una recopilación de su juego, un vídeo necesario y introductorio para el segundo, en el que os presento una jugada de las suyas con marca propia made in Marshall.

Des de la posición de defensa, Leonel ataca con un zaguero imparable, pinchando una pelota que venía directamente de campo contrario, en una FreeBall majestuosamente solucionada por Marshall.

Increíble!!!!!

*FreeBall: es cuando una pelota pasa "inofensivamente" hacia nuestro campo. El equipo atacante no puede llegar a hacer jugada de ataque y pasa la pelota al otro campo sin ser un remate o una dejada, suele ser una bola muy fácil de coger y es la oportunidad clave para que el otro equipo monte su jugada.


sábado, 19 de noviembre de 2011

El volley es pasión


El vòlei és passió,
una sensació que recorre tot el teu cos.
Un equip, 
uns colors, 
un rival.
El vòlei és alegria,
penes,
sacrifici,
ajut,
suport,
optimisme,
lluita,
adrenalina,
nervis,
sintonia,
...
El vòlei es indescriptible,
el vòlei és PASSIÓ.

El vòlei es viu a qualsevol racó del món, no importa les condicions de la pilota o la pista, a l'aire lliure o en un bon pavelló. El vòlei es sent, allà on vagis.


El volley es pasión,
una sensación que recorre todo tu cuerpo.
Un equipo,
unos colores,
un rival.
El volley es alegría,
penas,
sacrificio,
ayuda,
apoyo,
optimismo,
lucha,
adrenalina,
nervios,
sintonía,
...
El volley es indescriptible,
el volley es PASIÓN.

El volley se vive en cualquier rincón del mundo, no importan las condiciones de la pelota o la pista, en el aire libre o en un buen pabellón. El volley se siente, allí dónde vayas.

miércoles, 16 de noviembre de 2011

Selección española femenina: el triple bloc


Azerbaijan

España




Fotografies del partit disputat entre la selecció espanyola de vòlei femení vs la selecció d'Azerbaijan

El triple bloc!
El bloc és essencial pel vòlei, però podriem dir que augmenta exponencialment a mesura que pujem en les divisions del vòlei pista.
És a dir, en les categories més petites el bloc sol fer-lo el/la central, un sol bloc és suficient. Si pujem poc més ja veiem un doble bloc depenent des d'on s'ataqui. Si ens rematen per 2, la 4 i la 3 aniran al bloqueig i si ens rematen per 4, seran la 2 i la 4 les que bloquegin.
En canvi, en categories absolutes com els campionats europeus o mundials, podem veure com tota la primera linia de defensa salta al bloc, com podem comprovar en la fotografia.
Cada una de les noies cubreix una direcció de la pilota de manera que les noies que queden a darrera saben perfectament els llocs que han de cobrir: els que no estiguin coberts pel bloc i la finta.

Aquest triple bloc sembla bastant potent i no crec que li faci gaire gràcia a l'atacant de la selecció espanyola!  És el moment d'estar atentes per defensar una possible pilota que torni al nostre camp després del bloc.

Moralina: tan important és un bon remat com un bon bloc, i si és triple millor! ;)

Fotografias del partido disputado entre la selección española de volley femenina vs la selección d'Azerbaijan


El triple bloc!
El bloc es esencial en volley, pero podríamos decir que aumenta exponencialmente a medida que subimos en las divisiones de volley pista.
Es decir, en las categorías más pequeñas el bloc suele hacerlo el/la central, un sólo bloc es suficiente. Si subimos un poco ya nos encontramos con un doble bloc, dependiendo desde dónde nos ataquen. Si nos rematan por 2, la 4 y la 3 irán al bloqueo y si nos rematan por 4, serán la 2 y la 4 las que bloquearán.
En cambio, en categorías absolutas como los campeonatos europeos o mundiales, podemos ver como toda la primera línia de defensa salta al bloc, así lo comprobamos en la fotografía.
Cada una de las chicas cubre una dirección de la pelota de manera que las chicas que quedan detrás saben perfectamente los sitios que tienen que cubrir: los que no estén cubiertos por el bloc y la finta.


Éste triple bloc parece bastante potente y no creo que le haga mucha gracia a la atacante de la selección española! Es el momento de estar atentas para defender una posible pelota que vuelva a nuestro campo después del bloc.


Moraleja: tan importante es un buen remate como un buen bloc, y si es triple mejor ;)

martes, 15 de noviembre de 2011

Canvi important / Cambio importante

Vista la quantitat de gent que visita el blog d'arreu d'Espanya, Europa i fins i tot d'Amèrica, a partir d'ara i per el moment, els textos es penjaran en tots dos idiomes, què us sembla?
La proposta ha estat generada degut a què hi han persones que no entenen el català i estan interessades en el blog.
Per cert, no oblideu visitar el twitter del blog a @VoleiGirona

Vista la cantidad de gente que visita el blog del resto de España, Europa y incluso de América, a partir de ahora y por el momento, los textos se colgarán en ambos idiomas, que os parece?
La propuesta ha sido generado debido a que hay personas que no entienden el catalán y aún así están interesadas en seguir el blog.
Por cierto, no olvidéis visitar el twitter del blog en @VoleiGirona


Salut i vòlei!

lunes, 14 de noviembre de 2011

Dilluns de vídeo IV



Dilluns altre cop plujós..... ànims va que hem de passar una bona setmana!!


Avui us penjo un vídeo resum molt maco de la Volleyball World Championship 2010.


Tant aquest vídeo com d'altres molt ben fets els podeu trobar a www.volleyball-movies.net

Salut i vòlei!

sábado, 12 de noviembre de 2011

Jop Verycruisse

 "Sjampetters"




 Vaig conèixer en Jop Verycruisse (amb el número 3, el noi ros de la dreta de la fotografia amb la samarreta vermella) en un dels tornejos de vòlei platja del Circuit Beach Volley Tour 2011.

Aquest jove de 22 anys és de Bèlgica i juga a vòlei pista i vòlei platja.

En la temporada 2010-2011 va jugar a l’equip “VKT Torhout”, anomenats popularment “Sjampetters”. Aquest equip jugaba a la lliga de segona provincial.
Amb ells, Jop va jugar la final de la Copa provincial l'any passat.

En aquesta temporada 2011-2012, Verycruisse ha passat a jugar en una categoria més alta, a primera provincial, amb l’equip “Rembert Torhout”. Ara mateix van segons a la lliga i podrien arribar a jugar la Champions aquest any!

A la fotografía tenim en Jop saltant en un bloqueig amb el seu equip de la temporada passada “Sjampetters”.

Amb només 22 anys, no cal dir que aquest noi serà una gran estrella del vòlei!



Molta sort en els vostres partits d'aquest cap de setmana.
Salut i vòlei!



miércoles, 9 de noviembre de 2011

Guillem Mas



Avui us presento en Guillem Mas!

En Guillem és el president de l'Associació de Bòlei amb B Alta (ABBA), una associació que porta el Circuit Beach Volley Tour, expandint el vòlei platja al llarg de les platges de la Costa Brava.

A més, juga al Club Vòlei AVAP Girona, com a rematador per 4.

En aquesta fotografia el tenim recepcionant una bola en un partit disputat a "La Fosca" (Palamós), dintre del Circuit Beach Volley Tour que ells porten. De ben segur que va ser una recepció perfecta al col·locador amb un bon remat, esperem que no impactés a la cara d'algú, s'ha de dir que fa mal! jejeje

Salut Guillem!!  Bon vòlei!



lunes, 7 de noviembre de 2011

Dilluns de vídeo III




Bon dilluns voleibloggers!!!

Dilluns passat us vaig penjar un vídeo d'una jugada de vòlei pista, doncs avui us penjo un altre vídeo d'un parell de jugades de vòlei platja!!

Aquest vídeo és propietat de Ferran Ollé i s'ha gravat durant el torneig de vòlei platja 3x3 celebrat a Sant Pol. Com a progatonistes tenim a en Kevin Stirling, Ricard Caballero, Pau Usan i Dimitri.


Bon vòlei i bona setmana!!

viernes, 4 de noviembre de 2011

Remat amb bloc




Fotografia del Beach Volley Tour I

Al remat tenim a l'Oriol Vilamú, un gran jugador de vòlei platja que aquest any ha estat una mica desaparegut i no se l'ha vist gaire el pèl per la platja de Sant Pol. 
Al bloqueig hi tenim un altre gran del vòlei platja, Nando Brazo, que junt amb el seu equip ha guanyat diversos tornejos aquest estiu.

És un plaer veure a aquests jugadors donant tot el seu potencial, 100% recomanable!


Per cert voleibloggers, avui ja som divendres i com a recomanació us animo a visitar la botiga Wala que inauguren avui a Girona! http://www.wala.cat/ 
I pels que sigueu més de vòlei platja i a l'hivern se us acaba el vòlei, us animo també a què us passeu per Santa Coloma de Farners, ja que hi inauguren la 3a Fira de Neu Outlet. A falta de vòlei ens hem de preparar a fons per la neu! :)


Bon cap de setmana i bon vòlei!! Sort en els vostres partits  ;)

miércoles, 2 de noviembre de 2011

Finta o "deixadeta"




La finta o "deixadeta", dit col·loquialment, és quan deixem caure la pilota just darrera de la xarxa, de manera que no donem temps al nostre rival d'arribar a aixecar-la.
També podem dir que és un "touch" curt, que fa que la pilota rodi sobre sí mateixa i caigui al terra més ràpid.

L'idea en les fintes és que fem un "amago" de remat, així l'equip contrari espera la pilota al fons i li costa més de rectificar aquest moviment per tal d'arribar a la pilota. En Candi Daunis és un expert en fer fintes però sobretot en fer "touch" o "globus" al fons de la pista.

Aquí el tenim en un dels campionats disputats a la platja de Sant Pol, en una captura de foto molt maca!

Salut i vòlei!